marketing_automation_blauw_groot

Data Marketing

BUSINESS PROCESSEN ANALYSEREN AAN DE HAND VAN DATA, KPI’S EN DASHBOARDS

Meten is weten

Een bekend gezegde dat bij vele bedrijven ingang geeft gevonden, maar ook zorgt voor een Big Data uitdaging. Beschikken we over de juiste data? Worden deze centraal of decentraal bijgehouden? Onze data analysten ontsluiten het antwoord op elke vraag en zorgen niet alleen voor oplossingen voor data management en reporting, maar gaan ook aan de slag om uw conversie te optimaliseren.

Gratis Scan

marketing_data_management_blauw

Data Management

Datakwaliteit is steeds het eerste aandachtspunt om data inzetbaar te maken als beslissingsondersteunende informatie. Temeer daar een betere datakwaliteit zorgt voor een verlaging van de operationele kosten, een verbetering van de business inzichten en aldus een beter management toelaat.

Kwalitatieve data kunnen vervolgens worden geanalyseerd. Weet u wie uw beste klanten zijn? Welke nieuw zijn en welke klanten u al jaren trouw zijn? Weet u wat ze kopen? Of nog, weet u waarom iemand niet koopt? Zou u hem graag opnieuw contacteren met een beter voorstel? Dit kan vandaag perfect, dankzij Data Marketing.

marketing_data_reporting_groot

Data Reporting

Aan de hand van datavisualisatiesoftware en -technieken kunnen data die voorheen weinig toegankelijk waren, door middel van een sales- & marketing dashboard in real-time beschikbaar worden gemaakt.

SAM data-analysten kunnen sales & marketing directors zo de tools aanreiken om de polsslag van hun business te voelen. Een must om in de steeds snellere en digitale wereld, en de competitieve markt van vandaag, te concurreren.

marketing_data_driven_interaction_blauw

Data-Driven Interactions

Data en digitaal is de toekomst voor elke onderneming. Op basis van enkel deze parameters kunnen we vandaag erg performante en kostenefficiënte processen definëren voor zowel inbound (lead generation) als outbound (re-marketing, re-messaging) marketing.

Search engines en social media feedback vervangen vandaag immers steeds meer de klassieke contacten met de sales, marketing of customer service departementen van een bedrijf. SAM kan u bijstaan met advies en tools of bepaalde services integraal overnemen.

Neem de proef op de som

Een partnership aangaan rond Business Process Management vraagt om vertrouwen. En of het nu gaat om consulting, data, automation of planning dat vertrouwen moet worden verdiend. Aan de hand van enkele concrete workshops en scans bieden we een vrijblijvende kennismaking aan.
workshops_icon_oranje

01. Data Scan

Correcte gegevens zijn van het grootste belang om een marketing campagne te implementeren, key segmenten te definiëren, nieuwe prospecten te zoeken, …

De Data Scan meet de kwaliteit van uw bestand(en) met het oog op een grondige opkuis of verrijking. De verbeterde kwaliteit van uw gegevens heeft immers een rechtstreekse en positieve impact op de waarde van uw contacten met huidige en toekomstige klanten.

02. Search Engine Marketing Scan (SEO, SEA)

De dag van vandaag is het onontbeerlijk om vindbaar te zijn op het internet. Als een potentiële klant een relevante zoekterm intikt in een zoekmachine, wilt u uiteraard een prominente plaats innemen bij de zoekresultaten.

De SEM Scan is een eerste stap naar een SEO-geoptimaliseerde website en een verhoogde effectiviteit van de reclameuiting op internet (SEA). Op basis van een analyse van de huidige zoekmachinemarketing-inspanningen en het zoekpotentieel, wordt een aanbeveling uitgeschreven met betrekking tot de keywords en het volume van de leads. Met een inschatting van de implementatiekost, de extra traffic en de conversiekost.

03. Social Media Scan

Naast SEM zijn social media een belangrijke bron van website traffic en online merkbeleving daar de elektronische mond-aan-mond als een heel betrouwbare bron wordt gepercipieerd.

Monitoring is essentieel binnen social media marketing. Hoeveel spreekt men over uw bedrijf, merk, product of dienst? Wie spreekt en waar? Spreekt men positief of negatief? En hoe verhoudt zich dat tot de concurrentie?

Onze scan brengt de huidige situatie in kaart: trefwoorden, social media bereik, beïnvloeders, beschikbare content, storytelling potentieel, …

Onze Audit Scans verlopen allen volgens een vast stramien.
  • Vertouwelijkheidsovereenkomst: alle informatie wordt steeds confidentieel behandeld
  • Intakegesprek: ter beschikking stellen van de data voor analyse
  • Scan vragenlijst: gedetailleerde vragenlijst met betrekking tot bedrijfsdoelstelling en impact op data, SEM en social media
  • Scan: uitgevoerd door SAM consultants / certified Google Analysts
  • Deliverable: analyse en aanbevelingen

Voornaam:

Naam:

Bedrijfsnaam:

Functie:

Telefoonnummer:

Straat:

Nummer:

Plaats:

Postcode:

Taal:

E-mail:

Workshop: